FAQ

Mollusker liknar vårtor, men i motsats till dessa är mollusken mjuk, och oftast har den dessutom en grop mitt i, där ett vitt vaxartat ämne finns. Detta ämne är väldigt smittsamt. Läs mer på sidan mollusker

NoPoxivir är endast till för barn över 2 år.

Man ska pensla på NoPoxivir 2 gånger om dagligen, lämpligen morgon och kväll, tills en inflammation uppstår. Detta tar normalt mellan 4-6 dagar, men kan även ta någon extra dag.
När mollusken har blivit inflammerad så slutar man behandlingen så sköter kroppen resten.

80% är fria från mollusken efter 4 veckor från behandlingsstart.

Nopoxivir är säker att använda under både graviditet och amning.

Ja, flaskan är designad så man inte ska få för mycket lösning vid applicering, om man vänder på flaskan så rinner inte heller lösning ut.

Produkten kan svida direkt vid appliceringstillfället men är övergående, men för att minska risken ska lösningen endast appliceras direkt på mollusken och ej på området omkring.

NoPoxivir är en medicinteknisk produkt klass 1 och uppfyller alla de krav som denna klassificering innebär.

Vid applicering två gånger om dagen vid maximala behandlingstiden, som är 14 dagar, så räcker lösningen till 70 mollusker.

Spateln är designad för att korrekt mängd lösning upptas varje gång man dippar den i flaskan. Det är en ytterst liten mängd lösning som krävs varje gång och dels torkar lösningen snabbt på huden. Om man är osäker kan man pensla på en bit kartong (papper går också bra, kan i vissa fall vara svårt att se ändå dock) så ser man att kartongen mörknar.

Testa gärna att skaka lätt på flaskan när man har spateln nere i den.

2 ml är inte en stor volym, och då det dessutom är en säkerhetsflaska så ska flaskan vara fylld ca 20%. Vätskan är dock helt tillräcklig och räcker normalt till över 100 mollusker. Spateln når ner i lösningen och endast en liten mängd ska vara kvar och appliceras direkt på mollusken.

Dels för att mollusker är väldigt smittsamt och lätt sprids mellan barn och även till andra delar av kroppen, men också för att mollusker kliar och därmed lätt går sönder med ärrbildning som följd. Barn kan dessutom lätt skämmas för sina utslag och tycker att det är väldigt jobbigt.

Kroppen anser att mollusker är ofarliga och därför gör den inget för att motverka dem.

NoPoxivir fungerar genom att väcka vårt egna immunförsvar genom att starta en inflammation, och därmed kommer kroppen att själv läka ut molluskerna.

5% är den koncentration som tolereras bäst på huden och samtidigt är effektiv. Man behöver ej tvätta av huden efter behandling.

Besök läkare för att verifiera att det är mollusker. Om det är mullusker kan en ny kur på maximal behandlingstid 14 dagar påbörjas.

Man kan köpa Nopoxivir dels på fysiska apotek men även via deras E handel. Se länk för lista.